Кроасани
Други сладки печива

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел за Козунаци
140 мл вода
140 мл прясно мляко
40 г меко масло
11 г суха мая
55 г захар
12 г сол

За домесване:
280 г масло
1 яйце + малко вода

Начин на приготвяне:

Замесва се тесто от посочените продукти и се оформя като диск. След това се завива с фолио и се оставя за една нощ в хладилник.

На следващия ден вземете студеното масло и го нарежете на кубчета и след това го разточете на квадрат около 20 на 20 см. между два листа хартия за печене. Приберете в хладилника да стегне отново. Вземете тестото от хладилника и го разточете на квадрат със страна 26-27 см. Сложете маслото върху квадрата и захлупете краищата на тестото, така че да се получи като плик. След това започнете да разточвате от средата към краищата, докато се получи правоъгълник с приблизителни размери 20 на 60 см. Сгънете тестото на 3 пъти и приберете в хладилник за 30 мин. След това отново разточете на дълъг правоъгълник и пак сгънете на три пъти и приберете в хладилник за 30 мин. Тази процедура се прави общо 3 пъти. Оставете готовото тесто да престои 1 нощ в хладилника.

На следващия ден се разстила и се реже на триъгълници, от които се оформят кроасаните. Готовите кроасани се нареждат в тавата, намазват се с яйцето и се оставят да втасат за около 2 часа на стайна температура. Намазват се отново с яйце. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса, която след 5 минути се намаля на 160 градуса и се допичат още 10 минути или до готовност.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.06.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.