Ябълков пай

Необходими продукти

300 г брашно София Мел Екстра 100 г захар 200 г масло 1 голямо яйце 2 с. л. студена вода щипка сол За пълнежа: 5 ябълки 80 г натрошени бисквити 100 г кафява захар 1 1/2 пак. канела 100 г натрошени орехи

Брашното, солта, захарта и маслото се смесват и се претриват, за да стане на трохи. След това се добавят яйцето и водата и се замесва тесто, което се оставя за 1 час в хладилника. През това време се обелват ябълките и се нарязват на полумесеци. Към тях се добавят останалите съставки и всичко се разбърква.
Щом тестото се охлади се разточва кора с диаметър по-голям от дъното на формата за печене. Оставя се малко от тестото за направата на декорация върху пая. Щом се оформи кората по тавата се надупчва с вилица и се оставя за 10 мин във фризера. След това се изсипва ябълковия пълнеж, покрива се с решетката от заделеното тесто и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 1 час.

публикувано на 1Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти