Есенен сладкиш с круши

Необходими продукти

220 г брашно София мел за Кекс 4-5 големи узрели круши 150 г малини 180 г кафява захар 2 ч. л. лимонов сок 150 г размекнато масло кората на един портокал 1 щипка сол 2 яйца, размер XL 1 бакпулвер 4-5 с. л. прясно мляко

Фурната се загрява до 180C , формата се намазва с олио и се застила с хартия за печене.
Крушите се измиват, обелват и нарязват на половинки. Малините се измиват.
На дъното на дебел тиган 100 г от захарта се карамелизира с лимоновия сок и след това се разстила по дъното на тавата за печене.
Крушите се подреждат с нарязаното към карамела, а малините се нареждат в празните пространства между тях.
В купа, се разбиват на крем маслото с останалата захар, портокаловата коричка и солта. Постепенно се добавят и яйцата.
Брашното и бакпулверът се слаагат в сито и се пресяват, след което се добавят в яйчената смес. После прибавяме и млякото. Сместа трябва да бъде малко по-гъста от смес за кекс.
Тестото се слага върху плодовете и сладкишът се пече 50-60 минути в предварително загрятата фурна.
Сладкишът се оставя да изстине за около 20 минути, след което се обръща.

публикувано на 2Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти