Новогодишна торта

Необходими продукти

360 г брашно София Мел Екстра 2 яйца 1 ч. ч. прясно мляко 150 г захар 80 мл олио 3 с. л. какао 1 ванилия 1 пак бакпулвер 100 г шоколад 80 мл сладкарска сметана 50 г натрошени лешници За крема: 300 мл маскарпоне 150 мл подсладено кондензирано мляко Украса: бял и син фондан захарни топчета

Яйцата и захарта се разбиват и към тях се добавят млякото, олиото, какаото и ванилията. Брашното се пресява с бакпулвера и се разбъркват с останалите продукти до хомогенна смес. Сметаната се загрява и след като кипне в нея се разтапя шоколада. Тази смес се добавя към какаовата и се разбърква с шпатула заедно с ядките. Изсипва се в намазнена тавичка и се пече на 170 градуса за 40 минути. През това време се разбърква маскарпонето с кондензираното мляко. След като шоколадовият блат изстине се намазва с крема. От белия фондан се изрязва лента с дължина обиколката на тортата и се щампират различни зимни формички. Лентата се залепя внимателно и може да се украси със сини снежинки.

публикувано на 4Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти