Тракийски катми

Необходими продукти

350 г брашно София Мел Класик 3 яйца 100 мл топла вода 500 мл прясно мляко на стайна температура 250 мл газирана вода на стайна температура 1 пак суха мая (½ кубче жива) 1 ч. л. захар 1 ч. л. сол 100 г масло сладко по избор

Маята се разтваря във водата и захарта и се оставя за 15 минути да шупне. Разбиват се яйцата, млякото, газираната вода и солта. Към тях се добавя кашата с маята и брашното, като се бърка до получаването на гъста смес.
Затопля се тигана или сача, на който ще се правят катмите и се намазва с масло. Пържат се по около минута от двете страни и се поднасят със сладко по избор.

публикувано на 2Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти