Шоколадов сладкиш

Необходими продукти

300 г брашно София Мел за Кекс 2 яйца 160 г захар 3 с. л. какао 80 мл олио 180 мл прясно мляко 150 г шоколад 100 мл течна сметана ½ пак бакпулвер За крема: 250 г заквасена сметана 250 г маскарпоне 5 с. л. пудра захар 1 с. л. мед За декорация: разтопен шоколад нар бонбони

Разбиваме с миксер яйцата със захарта. След това добавяме млякото, олиото, какаото и смесения с брашното бакпулвер. Трябва да се получи кексово тесто. Загряваме сметаната и разтваряме в нея шоколада, докато се получи гладък шоколадов сос. Добавяме го към останалите продукти и размесваме леко със шпатула. Изсипваме тестото в подходяща тава и печем на 170 градуса за около 30-40 минути или до готовност, като проверяваме с клечка.
За крема смесваме маскарпоне и заквасена сметана с миксер, после добавяме пудрата захар и меда. Оставяме да се охлади за около 1-2 часа. В поднос слагаме шоколадовия блат, а отгоре намазваме с млечния крем. Заглаждаме и украсяваме с шоколад и плодове.

публикувано на 6Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти