Габровски пърленки

Необходими продукти

900 г брашно София Мел Класик 460 мл топла вода 60 мл олио 1 пак суха мая 1 пълна ч. л. сол 1 ч. л. захар масло за намазване шарена сол за поръсване

Водата се смесва с олиото, солта и захарта. В тази смес се разтваря маята и се оставя да шупне. След това се замесва еластично тесто с брашното. Оставя се да втаса в набрашнена купа, завито с кърпа. Тестото е удвоило обема си и е готово да се раздели на топчета с големина малко по-малка от топка за тенис. Разточват се на средно тънки кръгчета и се пекат на гореща скара или грил тиган. Още топли, се намазват с масло и се поръсват с шарена сол.

публикувано на 12Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти