Домашни банички

Необходими продукти

600 г брашно София Мел Баница 200 мл хладка вода 1 яйце 50 мл олио ½ ч. л. сол За плънката: 80 г разтопено масло 3 с. л. кисело мляко 200 г сирене 2 яйца

Замесва се тесто, което не лепне и се оставя да почине за 30 минути. От него се оформят 5 топки, които се разточват на кори. Яйцата, млякото и сиренето се смесват с маслото. Яйчената смес се разпределя върху корите. Всяка кора се завива от двете срещуположни страни по 3-4 см навътре и после се завива от долната страна на хлабаво руло. Формата е като на дълъг плик. Готовите банички се намазват с масло и се пекат в загрята на 170 градуса фурна за 20 минути.

публикувано на 8Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти