Шопски геврек

Необходими продукти

900 г брашно София Мел Екстра 1 кубче жива мая 400 мл топла вода 1 яйце 50 мл олио 3 с. л. кисело мляко ½ ч. л. захар 1 ч. л. сол За плънката: 150 г сирене 60 г меко масло чубрица червен пипер

Замесва се меко тесто от всички продукти и се оставя да втаса за 1 час на топло. От него се разточва кора и се намазва с маслото, после се поръсва със сирене и подправките. Завива се на руло и се слага в намазнена форма за кекс и се намазва леко с мазнина.
Пече се на загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност. След като се извади се поръсва с вода и се завива с кърпа.

публикувано на 0Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти