Сладки гевречета

Необходими продукти

около 1 кг брашно София Мел Екстра 220 мл топло мляко 1 кубче жива мая 180 г захар 150 мл олио ¼ ч. л. сол 150-200 г сусам за поръсване

Маята се разтваря в млякото с малко захар и лъжица брашно. След като шупне се омесва средно меско тесто от всички продукти. Оставете да втаса на топло за 1 час и половина.
От тестото се късат малки топки и се оформят фитилчета, които после се правят на кръгчета. Готовите гевречета се слагат в намазнена тава, намазват се с вода и се поръсват със сусама. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до зачервяване.

публикувано на 0Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти