Домашни понички

Необходими продукти

220 г брашно София Мел Екстра 2 яйца 100 мл прясно мляко 40 г масло 1 с. л. захар 1 ч. л. сода 1 ампула ванилия 1 щипка сол пудра захар за поръсване сладко от ягоди или малини за пълнеж олио за пържене

Яйцата се разбиват с мекото масло, ванилията, захарта и прясното мляко.Брашното се смесва със солта и содата и се разбърква с течните съставки. Омесва се меко тесто и се разточва на кора с дебелина половин сантиметър. С чаша или метален ринг с диаметър 7-8 см се изрязват кръгове. В дълбок съд за пържене се слага олио и поничките се пържат на маслена баня докато добият златист загар. След като са готови се пълнят със сладко по избор с помощта на пош с тънък накрайник. Поднасят се обилно поръсени с пудра захар.

публикувано на 17Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти