Ичейник по Бургаски

Необходими продукти

100 г брашно София Мел Класик 3 яйца 500 мл прясно мляко ½ ч. л. сол За поръската: 30 г масло 1 с. л. чубрица 1 ч. л. шарена сол малко натрошено сирене (по желание)

Яйцата се разбиват с млякото, солта и брашното до не много гъста смес. Средно голяма тавичка се намазва с олио и в нея се изсипват продуктите.
Маслото се загрява и в него се слагат подправките. След това запръжката се разпределя върху млечно-яйчената смес и слага във фурната. Ичейникът се пече на 180 градуса за 40 минути или докато се зачерви. По желание се поръсва с малко натрошено сирене.

публикувано на 1Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти