Пълнозърнест хляб с маслини

Необходими продукти

250 г брашно София Мел Пълнозърнесто 250 г брашно София Мел Класик 10 г суха мая 300 мл. топла вода 2 с. л. зехтин 1 ч. л. захар 1/2 ч. л. сол За плънката: 15 почистени и нарязани маслини сушени домати или песто - по желание

Маята се разтваря във водата, захарта и 1-2 лъжици брашно. След като шупне се добавя мазнината, солта и двата вида брашно. Омесва се меко не лепкаво тесто и се оставя под кърпа да втаса за около 2 часа. След това се разтяга на дебела кора и се поръсва с маслините. Оформя се като руло или кръгла питка и се оставя отново да почине за поне 30-40 минути.
Пече се в загрята до 170 градуса фурна за около час и 10-20 минути.

публикувано на 3Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти