Кашкавалени бисквитки

Необходими продукти

350 г брашно София Мел Екстра 200 г масло 200 г кашкавал 2 яйца 1 жълтък 1 щипка сол

Кравето масло трябва да бъде на стайна температура и се нарязва на кубчета.

В голяма купа се разбърква брашното със солта и се добавя маслото. Сместа се стрива до пълното получаване на маслени трохи. Добавят се двете яйца и се омесва добре. Добавя се настърганият на едро кашкавал и отново се меси.

Тестото се поставя в хладилник за 40-60 минути, в покрита с прозрачно фолио купа.

Тестото се разточва с дебелина от 5 мм. и с помощта на кръгла форма се изрязват кръгчета с диаметър от 12-15 см.

Готовите кашкавалени бисквити се поставят в тава, предварително поставена хартия за печене. Бисквитките се надупчват с вилица на няколко места и се намазват с разбит жълтък.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, в продължение на 10-15 минути, докато хванат златиста коричка. След като се извадят от фурната, трябва да се оставят на страна да изстинат 10-15 минути.

Поднасят се с кисело мляко или бяло вино.

публикувано на 0Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти