ПРОСЕНИК С ЦАРЕВИЧНО БРАШНО

Необходими продукти

500 г царевично брашно 250 г пшенично брашно 200 мл слънчогледово олио 4 яйца 800 г кисело мляко 400 г краве сирене 2 ч.л. сода за хляб 1 ч.л. сол 40 г краве масло По желание: 4 стръка пресен лук 4 бр. печени червени чушки

Киселото мляко се смесва със содата, добавят се олиото и разбитите предварително яйца. В друга купа се разбъркват двата вида брашно и солта. Сухите и течните съставки се смесват и се добавя натрошеното сирене. По желание тестото се разделя на две. Към едната част може да се прибавят нарязаните на ситно пресен лук и печените белени червени чушки. Две тави се намазват с краве масло и на дъното се поставя хартия за печене. В тях се изсипват двете смеси. Останалото краве масло се добавя на малки парчета отгоре. Пекат се последователно във фурна на 180 °C за около 50 минути.
Ако имате голяма тава, може да направите преграда от хартията в средата и да изпечете едновременно двете смеси, или ако не желаете да добавяте чушки и лук, цялата смес.

публикувано на 16Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти