Пица на розички

Необходими продукти

600 g брашно София Мел Екстра 1 пакетче суха мая 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 100 ml олио 200 ml хладка вода За плънката 2 яйца 150 g сирене 100 g царевица от консерва 150 g шунка 120 g парченца домати 50 g топено сирене

1. В брашното се прави кладенче, сипва се солта, захарта и маята и се добавя хладката вода. Всички продукти се разбъркват с част от брашното, за да се получи гъста кашичка. Добавя се олиото и постепенно се взема от брашното, докато се замеси меко, не лепкаво тесто.

2. Покрива се кърпа и се оставя да втаса около 30 минути.

3. Втасалото тесто се разделя на три части, като от всяко се разточва кора с дебелина 5 mm.

4. Посипва се със смес от сирене и яйце, като се добавят останалите продукти предназначени за плънката.

5. Кората се завива на руло и се нарязва на парчета с дебелина около 4-5 см. Получените парчета се обръщат на обратно и се нареждат в тавичка, върху хартия за печене, на около 2-3 см. една от друга.

6. Пече се за около 35 минути във фурна на 180 градуса.

7. След като се извадят от фурната, се покриват с кърпа и се оставят да отдъхнат за 15-20 минути.

Посочените количества са достатъчни за тава с диаметър 24 см.

Рецептата е изпратена от Маги - „В Кухнята на Маги” http://vkuhniatanamagi.blogspot.bg/

публикувано на 4Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти