Погача

Необходими продукти

500 г бяло брашно София мел Класик 300 мл прясно мляко 7 г суха мая 2 ч.л сол 1 с.л оцет 2 с.л зехтин

Млякото се затопля леко и се разтваря маята в него. Добавете оцета и зехтина и разбъркайте леко. Смесете брашното и солта и замесете тесто от всички продукти. Оставете на топло да втаса за 1 час или, докато удвои обема си.

Върху намазнен плод оформете плитките за погачата и сложете в тава за печене, която предварително сте намазали с масло. Сложете кърпа върху тестото и оставете на топло за 30 минути. Разбийте 1 яйце с 1 ч.л олио и намажете питката преди да я сложите във фурната.

Печете на 170 градуса за 30-40 минути

публикувано на 6Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти