Тарталети

Необходими продукти

За тестото: 400 г брашно София Мел Класик 200 г масло 2 бр. ванилия 100 г пудра захар 2 бр. яйца 1 щипка сол За крема: 400 мл прясно мляко 1 пакетче масло 2 бр. яйца 1 ч.ч. захар 2 бр. ванилия

Получената смес за тестото от брашното, маслото, ванилията, пудрата захар и солта се замесва в купа, докато стане на трохи. След това се прибавят двете яйца.

Формите се намазват с масло и се формира тестото в тях.

Пекат се на загрята фурна от 200 градуса около 15 минути. След като изстинат се изваждат от формите.

Крема:
Всички продукти за крема се изсипват в тенджера на бавен огън за около 40 минути и се разбъркват до пълно сгъстяване. Накрая се добавят и двете ванилии.

Получените тарталети се декорират с пресни сезонни плодове.

публикувано на 2Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти