Гюзлеми

Необходими продукти

1 кг брашно София Мел Класик 450 мл топла вода 20 г жива мая /1 пакет суха/ 1 с.л. олио 1 с.л. оцет 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 150 г сирене 60 г масло

Маята се разтваря в топлата вода, заедно със захарта и олиото. Брашното се изсипва в голяма купа, добавя се солта и оцета и се смесва с разводнената мая. Замесва се еластично тесто, завива се с кърпа и се оставя за 1 час на топло. Разделя се на 12 равни части. Всяка част се разточва на тънка кора, която се намазва с разтопено масло и се поръсва със сирене. Завива се от четирите края, за да се получи плик.

Така се приготвят всички тестени топки и след това се пекат в леко намазнен сгорещен тиган.

публикувано на 5Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти