КЕКС СЪС СКРИТО СЪРЦЕ

Необходими продукти

За всеки от двата кекса: 3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци 180 г захар 180 г брашно София Мел Екстра 75 мл вода 60 мл олио от гроздови семена За розовия кекс: Розова боя за хранителни цели За шоколадовия кекс: 3 с.л. какао

1. Загрейте фурната на 180°С. Намежете с масло и поръсете с брашно продълговата форма за кекс. Разбийте белтъците на сняг. Със стационарен миксер разбийте жълтъците със захарта на светъл крем. Постепенно добавете олиото и водата, като не спирате да разбърквате. Пресейте отгоре брашното, добавете розовата боя, и накрая разбитите белтъци, като ги смесите внимателно. Изсипете сместа във формата и печете около 35-40 мин. Извадете кекса от формата и оставете да се охлади (най-добре 2-3 часа).
2. Нарежете изстиналия кекс на резени с дебелината на формата за сладки. Изрежете сърца от всяко парче.
3. Започнете приготвянето на втория кекс. Загрейте отново фурната до 180°С. Пригответе тестото за шоколадовия кекс по същия начин, като накрая добавите какаото вместо розовата боя. Изсипете 1/3 от сместа в подготвената форма за печене. Подредете в средата розовите сърца, колкото можете по-плътно едно до друго. Покрийте отгоре и отстрани с останалата част от шоколадовата смес. Изпечете за около 30 мин, или до готовност.
4. Оставете да се охлади, поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте с чай или кафе.

публикувано на 4Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти