Козуначени кифлички

Необходими продукти

500 г брашно София Мел за Козунак 1 кубче прясна мая 500 мл. топло прясно мляко 80 г захар 80 г меко масло 1 яйце + 1 за намазване щипка сол кората на 1 лимон захар за поръсване течен шоколад за пълнеж

Маята се разтваря в топлото мляко заедно със захарта и няколко лъжици брашно.

Останалото брашно се изсипва на плота и се прави кладенче в средата. Там се изсипват разтворената мая, мекото масло, яйцето и солта. След като се замеси меко тесто се добавя и настърганата лимонова кора.

Оставя се да втаса на топло и след това се разделя на 5 равни части. Всяка част се разточва на не много тънка кора и се намазва с течен шоколад. Навива се на руло и се съединяват краищата.

Намазва се с разбитото яйце и се поръсва със захар.

Кифличките се оставят да втасат отново за около 1 час.

Пекат се за около 40 минути в загрята на 170 градуса фурна.

публикувано на 0Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти