Виенски кифлички

Необходими продукти

1 кг брашно София Мел за Козунак 500 мл топла вода 125 г захар 200 г меко масло 25 г жива мая 1 к.л. сол 1 яйце захар за поръсване

Разтворете захарта в топлата вода. Добавете маята и 3-4 лъжици брашно. Оставете маята да се разтвори за около 20 минути. След това се прибавя солта, 125г от маслото и брашно.

Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса на топло.

После се разточва на голяма кора с дебелина 2-3 мм. Намазва се с разтопено масло и се поръсва щедро със захар. Завива се на руло и се нарязва на парчета през 2.5 см.

Получените охлювчета се нареждат в тава с хартия за печене, натискат се леко с длан и се намазват с разбито яйце. Оставят се за около 30-40 минути на стайна температура.

Преди да се сложат във фурната се поръсват по средата със захар и отново се намазват леко с яйце.

Пекат на 180 градуса за около 25-30 минути.

публикувано на 16Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти