Петифури с кайсии

Необходими продукти

180 г брашно София мел за Кекс 5 яйца 100 мл вода 150 г захар 1 ч.л. бакпулвер 1 ванилия За крема: 250 мл сладкарска сметана, разбита на пухкав крем 200 г заквасена сметана 4-5 нарязани на дребно кайсии

Яйцата се разбиват със захарта и се добавят водата и ванилията. След това пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте в сместа. Изсипете в голяма четириъгълна форма за печене, застлана с хартия. Печете на 170 градуса за около 30 минути или до готовност.
Разбийте сметаната и смесете като леко разбърквате със заквасената сметана. Добавете парченцата кайсии.
Добре охладеният блат се разделя на две еднакви парчета, между които се намазва 2/3 от сметановия крем. Върху горния слой се намазва останалата сметана и се прибира в хладилника да стегне. След 2-3 часа сладкишът се разрязва на малки петифури и се украсява с парченца кайсия и филирани ядки.

публикувано на 0Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти