Пай с череши

Необходими продукти

180 г брашно София Мел Екстра 1 яйце 70 г меко масло 30 г пудра захар 1 ванилия 1 щипка сол За плънката: 500 г череши без костилки 100 г захар 1 с.л. натурално нишесте 20 г натрошени бадеми/ядки

Омесваме всичко до меко тесто и слагаме в хладилника за 1-2 часа да стегне.
Плънката може да се приготви от предната вечер. Поръсваме черешите със захарта и оставяме за през нощта, за да изпуснат сока си. За да сглобите тартата, разстелете на кръг тестото и прищипете леко краищата му. Към накиснатите със захар череши прибавете нишестето, объркайте всичко и го изсипете върху кръглата тестена форма. Поръсете с бадеми и сложете да се пече на загрята на 170-180 градуса фурна за около 20 минути (до покафеняване на ръбчетата).

публикувано на 6Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти