Карамелен сладкиш с праскови

Необходими продукти

250 г брашно София Мел за Кекс 4 яйца 180 г захар 1 бакпулвер 1 ванилия 50 мл олио 2 праскови За карамела: 4 с.л. захар 200 мл сметана

Нарежете прасковите на резени. Смесете останалите продукти и разбийте с миксер до получаване на еднородна смес. Намажете формичката за печене с масло и наредете прасковите, а след това поръсете с малко захар. Изсипете кексовата смес отгоре и печете във фурна на 170 градуса до готовност - около 35-40 минути. След като готовият сладкиш е готов и изстинал, пригответе карамелената заливка. Сложете захарта в касерола и когато се карамелизира, сложете сметаната. Бъркайте докато захарта и сметаната се смесят и няма бучки. Оставете карамела малко да се охлади и залейте сладкиша с него.

публикувано на 8Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти