Бързи кифлички с шоколад

Необходими продукти

800 г брашно София Мел Екстра 100 мл топло мляко 10 г суха мая 2 яйца 140 г захар 1 ч. л. сол 40 мл олио За пълнежа: течен шоколад

В прясното мляко се размива маята с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Оставя се да шупне за 15 минути. Замесва се меко тесто от всички съставки и се оставя да втаса завито във фолио за около 1 час на топло.
След като тестото е готово се разделя на две и се разточват кръгли кори. Всяка се нарязва на 12 триъгълника и в шороката част на всеки се слага малко течен шоколад. Навиват се и се оформят като кифлички. Намазват се със смес от яйце и 2 с.л. прясно мляко и може да се поръсят със сусам.
Кифличките се пекат в загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути.

публикувано на 8Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти