Пай с праскови

Необходими продукти

1 1/2 ч. ч. брашно София Мел Екстра 5 яйца 2 ч. ч. захар 1/2 бакпулвер 1 ванилия 1 пакетче масло 5 големи добре узрели праскови (могат да се заменят с кайсии) или 1 компот

Яйцата се разбиват добре с миксер или бъркалка, след което към тях се добавя 1 ч.ч. захар. Сместа се разбърква малко по малко с брашното, предварително смесено с бакпулвера. Към получената смес се прибавя и ванилията.
Маслото се намазва на дъното на една средно голяма тава. След това се подреждат добре почистените и обелени праскови (кайсии). В случай че използвате компот, трябва да отцедите плодовете. Отгоре се изсипва сместа.
Паят се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
След това десертът се обръща върху поднос за торта. Паят се изчаква да изстине, след което се залива с горещ сироп, приготвен от 1 ч.ч. захар и 1.ч.ч. вода. Ако сте го приготвили с консервирани плодове, залейте със сока от компота.
По желание паят може да се украси със сметана, още плодове или пудра захар.

публикувано на 16Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти