Понички с домашен крем и парченца бисквитки

Необходими продукти

20 какаови бисквити 180 г крема сирене 24 парченца млечен шоколад За тестото: 500 г брашно София Мел Екстра 240 мл прясно мляко 100 г разтопено масло 100 г пудра захар 2 ч. л. бакпулвер 1 ч. л. сол 2 с. л. олио 1 литър олио за пържене За шоколадовата глазура: 50 г бял шоколад 50 г млечен шоколад

1. Натрошете биксвитите в чопър или в плик (като ги поставите, затворите и разточите с точилка).
2. Оставете ¼ от тях настрана, а останалите ¾ смесете с крема сиренето. Объркайте ги добре.
3. Подгответе тестото за поничките като смесите брашното, пудрата захар, бакпулвера и солта във висока купа. Смесете добре сухата смес.
4. Добавете млякото, разтопеното масло и олиото. Бъркайте добре с дървена лъжица, докато се оформи меко тесто.
5. Във висок съд сложете 1 литър олио за пържене, за да се загрее до 180 градуса.
6. През това време от готовото тесто накъсайте топки с диаметър около 3-4 см, малко по-големи от топчета за пинг-понг.
7. Оформете кратерче с помощта на пръсти във всяка една топка, като натиснете от центъра навътре.
8. Във всеки център сложете от сместа с крема сиренето, добавете едно парченце шоколад, затворете с помощта на ръцете си и с леко притискане го оформете като топче.
9. Във вече загрятото олио поставете топките за 4-5 минути, докато станат със златиста коричка. Извадете ги върху кухненска хартия да изстинат. Важно е олиото да бъде много загрято, както и при пускането на топчетата за пържене да не докосват дъното на съда. В противен случай могат да хванат лек загар.
10. В микровълнова печка или на водна баня, разтопете белия и кафявия шоколад. С помощта на лъжичка нанесете глазурата върху горната част на всяка топка и оставете да се стече неравномерно по цялата й част. Върху бялата глазура поръсете с останалата част от шоколадовите бисквити, а върху тези с шоколадовата – поръсете с пудра захар.

публикувано на 6Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти