Сладки за кафе

Необходими продукти

300 г брашно София Мел Екстра 250 г меко масло 140 г пудра захар 3 големи жълтъка 1 ванилия 1 щипка сол горещо кафе шоколад сурови лешници

Маслото и пудрата захар се смесват до пухкав крем. Добавят се жълтъците, ванилията и солта. Замесва се меко тесто и се прибира в хладилника за 1 час.
От масленото тесто се оформят топчета с големината на орех и леко се сплескват. Сладките се пекат на 180 градуса за 13-15 минути или докато леко покафенеят. След като изстинат се намазват с горещото кафе и се поръсват с натрошен шоколад и ядки.
* Шоколадът може да се разтопи, сладките да се полеят с него и отгоре да се поръсят ядките.

публикувано на 3Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти