Печен чийзкейк с тиква

Необходими продукти

1 ½ ч. ч. брашно София Мел за кекс 3 яйца 1 ч. ч. кисело мляко 1/3 ч. ч. захар 1 пак. бакпулвер ½ ч. л. канела 50 мл олио За плънката от сирене: 200 г крем сирене 100 мл кондензирано мляко 1 с. л. пудра захар За пюрето от тиква: 1/2 средна тиква 1 к. ч. прясно мляко 4-5 с. л. захар За карамела: 5 с. л. захар 100 мл сладкарска сметана

Тиквата се сварява с млякото и захарта, след което се прави на пюре.
С миксер се разбива кексова смес и се добавя тиквата. Объркват се с шпатула и тестото се изсипва в подмазнена четириъгълна тава. След това объркваме крем сиренето с кондензираното мляко и пудрата захар, и намазваме върху тиквената смес. Пече се на 170 градуса за около 40 минути.
През това време се прави карамелен сос като карамелизираме захарта и после добавяме сметаната. След като сладкишът изстине се нарязва и се полива с карамела.

публикувано на 3Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти