Тиквен кейк

Необходими продукти

3 к. ч. брашно София Мел за кекс 2 к. ч. захар 1 к.ч. олио 4 яйца 450 г настъргана тиква 1 ч. л. сол 1 пакетче бакпулвер 2 ч. л. канела 1 ч. л. смлян джинджифил ½ ч. л. индийско орехче За глазурата: 200 г крема сирене 2 с. л. разтопено масло 1 ч. ч. пудра захар 2 с. л. сладкарска сметана 2-3 с. л. вода

Загряваме фурната до 160 градуса с вентилатор.
Смесваме захарта с яйцата и разбиваме до пяна с миксера. Добавяме олиото, солта и подравките и разбъркваме с миксер до хомогенна смес. След това добавяме тиквата, 2 чаши брашно и разбъркваме още малко. Смесваме бакпулвера с третата чаша брашно и пресяваме на сместа. При нужда добавяме брашно за получаване на гъста кексова смес.
Печем 40-50 минути като пробваме с дървена клечка. При готовност не трябва да остава смес по клечката.

За глазурата:
Смесваме крема сирене, пудра захар масло и сладкарска сметана, използвайки бъркалка. Добавяме вода до постигане на желаната консистенция.

публикувано на 2Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти