Завита баница

Необходими продукти

800 г брашно София Мел за баница 300 мл топло прясно мляко 40 г прясна мая 2 яйца 1 ч. л. захар 1 с. л. сол Плънка: 400 г кисело мляко 3 яйца 5 с. л. олио 70 г разтопено масло щипка сол Заливка: 2 яйца 250 г кисело мляко 4 с. л. олио

Маята се изгася в млякото, добавя се захарта и няколко лъжици брашно, за да се получи каша. Оставя се за 20 минути да се надигне и се замесва средно меко тесто като се добавят яйцата, солта и останалото брашно. Оформят се 5-7 топки и се оставят за 20 минути на топло, завити в кърпа.
Смесват се всички продукти за плънката. Тестените топки се разточват на средно тънки кори и на всяка кора се ръси от пълнежа. Кората се завива и се поставя в голяма подмазнена тава. Навиваме и нареждаме всички тестени кори на баницата в тавата. След това приготвяме заливката, като смесваме млякото, яйцата и мазнината. Намазваме баницата и печем в загрята на 170 градуса фурна за около 40-50 минути или докато добие златист загар.

публикувано на 13Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти