Знаете колко много обичам бързите и лесни рецепти. Тигровият, скандинавски кейк е именно такъв. Вкусна смесица от шоколад и ванилия, завъртяни в нежен танц. Тигровият кейк е много красив, когато се разреже. Смята се, че е донесен в северните страни, за които е характерен, от Германските емигранти преди началото на Гражданската война. Отличната пухкавост и перфектно изпичане постигнах със специалното брашно смес - София Мел Микс за кекс , без дори да се налага да използвам бакпулвер.

Скандинавски, тигров кейк
Скандинавия

Необходими продукти:

2 и 1/4 ч.ч. София Мел Микс за кекс
220 г меко масло
1 и 1/4 ч.ч. захар
4 яйца
ванилен екстракт
2 с.л. натурално какао
1/4 ч.ч прясно мляко

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа разбийте с миксер мекото масло и захарта. Едно по едно добавете яйцата, като разбивате след всяко. Добавете ванилията, след това пресейте брашното за кекс и го разбъркайте добре в сместа.
Отделете половината от сместа в друга купа и добавете какаото и прясното мляко. Разбъркайте добре.
Пригответе йена или тавичка за печене с размери 30:40 см. Покрийте дъното с хартия за печене. Сложете голяма лъжица от бялата смес на дъното и внимателно я разстелете. В нея поставете лъжица от шоколадовата смес. След това отново в нея лъжица от бялата и по същия начин продължете да редувате смесите една в друга, докато свършат. Хубаво разклатете съда, за да заеме формата му.
Печете кейка до готовност около 50 минути. Проверете с клечка.
Охладете напълно, преди да разрежете.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

25.06.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.