Многолистна баница
Баница

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел за Баница
14 г суха мая или ½ кубче жива
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
4 бр яйца
1 ч.ч. вода за размесване
200 г сирене
олио за поръсване
жълтъкът на едно яйце за намазване

Начин на приготвяне:

1. Замесва се тестото и се дели на 9 топчета. 
2. сяко топче се разточва отделно на кора с големината на тавата, в която ще се пече баницата. 9-те кори се намазват с мазнина и се редят една върху друга. През три кори се наръсва натрошено сирене по преценка на домакинята (повече или по-малко, според вкусовете на семейството). След полагането на 9-тата кора се навива на руло. Рулото започва да се усуква в една посока и се полага извито в предварително набрашнена и намаслената тава, като краищата се изрязват с остър нож и се полагат в средата. 
3. Баницата се покрива и се оставя да втаса около 20 минути. Намазва се с разбития жълтък и се пече в предварително загрята фурна за около 45 минути (докато придобие златиста коричка) на 160 градуса.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.02.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.