Наденички в палачинково тесто
Дребни соленки, Други солени печива

Необходими продукти:

160 г Царевично брашно София Мел
140 г брашно София Мел Класик
400 г тънка, пушена пилешка наденица
300-350 мл прясно мляко, трябва да се получи малко по-гъсто тесто от това за палачинки
1 и ½ ч.л. сода за хляб (угасете я предварително с 1 чаена лъжичка лимонов сок)
1 ч.л. сол
3 скилидки чесън (нарязани ситно)
½ ч.л. пушен червен пипер
Черен пипер
Сушен риган
Олио за пържене

Начин на приготвяне:

В дълбока купа разбъркайте царевичното брашно, пшеничното брашно и подправките. Смесете всички сухи съставки много добре.
Прибавете угасената сода към млякото, както и ситно нарязания чесън и ги изсипете към сухите продукти, като непрекъснато разбърквате с вилица.
Загрейте голямо количество олио за пържене в дълбок съд на 175-180°С. Нарежете наденичките на малки парчета. С помощта на клечка за зъби или с вилица, потопете всяко парче наденица на няколко пъти в палачинковата смес и след това я поставете бързо и внимателно в горещата мазнина.
Можете да оваляте наденичките предверително в брашно, така ще се полепи повече от тестото върху тях, аз не го направих.
След половин минута, с помощта на вилица, завъртете наденичките, за да се изпържат равномерно от всички страни.
Една минута е достатъчна за пълна готовност на наденичките. Ще познаете че са готови по златисто-кафявия цвят.
След пържене ги извадете върху кухненска хортия, за да се абсорбира излишната мазнина.
Сервирайте наденичките със соса, който харесвате.

Време за приготвяне 10 минути
Време за готвене 15 минути
Порции 4-5

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.02.2019

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.