Вита баница с домашно точени кори
Баница

Необходими продукти:

За тестото:
600 г брашно София Мел Баница
1 яйце
250 мл хладка вода
3 с.л. олио
щипка сол
1 с.л. оцет.

За плънката:
3 яйца
200 г кисело мляко
1 к.л. сода бикарбонат
50 мл олио
50 мл газирана вода
4 с.л. брашно
300 г сирене.

За заливката:
1 яйце
50 мл газирана вода
4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1 стъпка
Омесете средно меко тесто и оставете да почине за около 30 минути.

2 стъпка
Направете плънката и заливката, а след това разточете тестото на тънки кори.

3 стъпка
Всякa кора се маже с олио и обилно от плънката. Навитите кори се поставят се в намазнена тава като се започва от центъра.

4 стъпка
Готовата баница се залива със заливката и се поставя в предварително загрята на 180°C фурна

МАГИ СТОЯНОВА, Гр. ПЕТРИЧ

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.03.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.