Питка с кайма и праз
Питка, Погача

Изпратена от:

EmilEkaterina Georgievi от Русе

Необходими продукти:

Пшенично-екстра около1кг.
кайма -0.500 +праз лук- 0.500
мая-1 кубче
1ч.лч.захар
1с.л.сол
0.200мл.пр.мляко топло
2яйца
сусам

Начин на приготвяне:

1. Размиваме маята с топлото мляко, захарта и 2с.л. брашно и оставяме да шупне.

2. Пресяваме брашното в голям съд, правим си кладенче и добавяме шупналата мая, 1.5 яйце (оставяме си 1 жълтък за намазване на питката), солта и 1ч.ч.топла вода и замесваме меко тесто.

3. Оставяме да втаса за около 40 мин.докато удвои обема си.

4. През това време си запържваме каймата и праза докато се изпари водата.

5. Вземаме тестото, разточваме си голям правоъгълник - в единия му край слагаме изстиналата смес, навиваме на руло.

6. От рулото режем кръгчета и слагаме в подмазана тава,редим в кръг.

7. Оставяме повторно да втаса за около 20мин.

8. Намазваме с жълтък, поръсваме по желание със сусам/сл. голи семки,мак или др.

9. Печем на 180 градуса до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.