Щрудел с грис София Мел
Сладкиши

Изпратена от:

Теодора Иванова от София

Необходими продукти:

100 грама София Мел Класик
350 грама грис София Мел
800 гр изчистени и настъргани ябълки
300 грама захар
10 грама канела
10 грама бакпулвер
200 грама изчистени орехи
200 грама масло

Начин на приготвяне:

1. Смесваме 100 грама бяло брашно София Мел, 350 грама Грис София Мел и 10 грама бакпулвер. Взимаме тавичка и намазваме обилно с масло.

2. Изсипваме на равномерен слой около 150 грама от сместа от брашно и грис.

3. Поръсваме с 400 грама настъргани ябълки, смесени с 100 грама орехи, 5 грама канела и 100 грама захар.

4. Посипваме равномерно с 150 грама от сместа на брашно и грис.

5. Отново поръсваме с 400 грама настъргани ябълки, смесени с 100 грама орехи, 5 грама канела и 100 грама захар. Отгоре трети слой брашно и грис.

6. Посипваме със 100 грама захар и полива е с разтопено масло.

7. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 45 минути, докато получи приятен загар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.