Коледен сладкиш

Необходими продукти

400 г брашно София Мел за кекс 2 яйца 180 г захар 125 г много меко масло 250 г крем сирене 1 ампула ванилия 1 бакпулвер 2 с. л. портокалов сок кората на 1/2 портокал 150 г микс от различни ядки - лешници, орехи, бадеми 100 г микс от сушени плодове - червени боровинки, стафиди, фурми 100 мл червен ром

Ядките и сушените плодове се накисват в алкохола за поне 4 часа, а най- добре за една нощ.
Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем и се добавят яйцата. След това се разбъркват към тях крем сиренето, ванилията, портокаловия сок и корички. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към останалите съставки, докато добие хомогенна консистенция. Накрая се разбъркват и напоените с алкохол ядки и плодове. Изсипва се в леко подмазнена четириъгълна форма и се пече на 170 градуса за 35-40 минути. Сладкишът трябва да е добре зачервен отгоре. След като изстине се нарязва на парчета и се поръсва с пудра захар.

публикувано на 5Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти