Родопски клин

Необходими продукти

500 г брашно София Мел за баница 160 мл вода 1 ч. л. оцет ½ ч. л. сол 250 г ориз 4 яйца 200 г натрошено сирене 60 мл олио 60 г разтопено масло течност 1:3 за сваряване на ориза (50:50 прясно мляко и вода) черен пипер

От брашното, солта, водата и оцета се замесва средно твърдо тесто и се разточва на две кори. Ориза се сварява в течността почти до готовност. След това към него се добавят сиренето, яйцата, маслото и олиото. Подправя се с малко черен пипер и щипка сол, ако е нужно. Едната кора се слага в подмазнена тава като трябва краищата й да излизат от формата. Изсипва се отгоре половината плънка и се слага втората кора като пак трябва да стърчи от тавата. След като е нареден клинът корите се захлупват, за да се затвори. Намазва се с малко мазнина и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

публикувано на 0Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти