Кифлички с крема сирене

Необходими продукти

500 г брашно София Мел Екстра 180 мл прясно мляко 1 пакетче суха мая (7 г) 2 яйца 125 г крема сирене 2 с.л. захар ½ ч.л. сол 60 г меко масло За поръсване: сусамено и маково семе

1. Загрейте 120 ml от прясното мляко и когато се стопли, разтворете маята в него и после добавете половината брашно. Разбъркайте и оставете за 1-2 часа на топло, за да бухне.

2. Разбъркайте яйцата със захарта и солта и след като тестото е увеличило обема си добавете яйчената смес към него. След това прибавете и останалото брашно.

3. Замесва се меко тесто като през това време се добавя на няколко пъти маслото. Меси се, докато спре да лепне и маслото е изцяло поето от тестото. Оставя се в хладилник за 2 часа като през това време обемът се удвоява.

3. След като тестото е готово се разточва на набрашнен плод. Трябва да се получи правоъгълна кора с дебелина 0.5см и страни около 30 на 60 см.

4. След това се намазва изцяло с крема сиренето като се оставя по половин сантиметър от всички краища без да слагате от плънката. После прегъвате единия край на кората към средата. Трябва 1/3 от кората да е прегъната, а после и другата част отива върху нея. В разрез е кора-сирене-кора-сирене-кора.

5. С остър нож режете по късата страна на кората ивици, които са с ширина около 3 см. Всяка ивица се усуква внимателно 2-3 пъти, оформя се като кръг и се свързва в краищата. Получените кифлички се нареждат в тава. Намазват се леко с вода или разбито яйце и се поръсват със сусамено и маково семе.

6. Пекат се в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за 20-25 минути.

От посочените продукти се получават 7-8 броя кифлички.

публикувано на 15Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти