Коледни колачета

Необходими продукти

брашно - София Мел Класик колкото поеме, средно около 1 кг и 200 г 1 кубче мая 2 с.л. захар 1 ч.л. сол 100 г масло 50 г мас 1 ч.ч. вода 2 с.л. оцет 3 бр. яйца

Маята се захваща със солта, захарта и част от брашното. След като се надигне тази смес към нея се прибавя и чашата с вода, двете яйца, мазнината (маслото и маста) и оцета.

Омесва се меко тесто. Получената смес се оставя да втаса 40 минути. След това отново се премесва тестото, разделя се на топчета, правят се фитили и се изработват колачета.

Готовите се намазват отгоре с разбито яйце и по желание се поръсват с маково семе или сусам.

Пекат се на 180 градуса, около 30 минути, докато порозовеят. Готовите изпечени колачета може да се декорират с червена панделка.

публикувано на 2Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти