Сладкиш "Жадна монахиня"

Необходими продукти

За сладкиша 70 г брашно София Мел за Кекс 5 бр яйца 120 г захар 1 бакпулвер За сиропа 100 мл вода 100 г захар 1 ванилия 45 г какао 125 г масло

Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Към тях се добавят брашното и бакпулверът. В неголяма и дълбока тава се поставя хартия за печене и се изсипва сместа. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Когато сладкишът се извади, се правят дупки с вилица или дървено шишче. Оставя се да изстине напълно.

Сиропът се прави като в касерола се загряват водата и захарта до пълното й разтваряне. След това се добавят ванилията и какаото. Бърка се постоянно, за да не останат бучки. Накрая се добавя и маслото.

Студеният сладкиш се нарязва на квадрати и се залива с горещия какаов сироп.

публикувано на 11Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти