Тъмен хляб със семена

Необходими продукти

250 г типово брашно София Мел 250 г брашно София Мел Класик 80 г пшенични трици София Мел 10 г суха мая 380 мл топла вода 30 мл зехтин 1 непълна с.л. сол 1 с.л. захар микс от семена за поръсване – овесени ядки, макови и сусамови семена

Към топлата вода се добавя маята, захарта и зехтина. Оставя се да шупне.

Смесват се двата вида брашно и пшеничните трици, а след това се прибавя солта и се прави кладенче в средата на брашнената смес. Слага се маята и се омесва меко тесто. Завива се в кърпа или фолио и се оставя на топло да втаса.

С готовото тесто се оформя хляб, леко се намазва с вода и се овалва в микса от семена. Слага се в незагрята фурна на 170 градуса с вентилатор и се пече до готовност.

публикувано на 4Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти