Лимонов сладкиш

Необходими продукти

200 г брашно София Мел за кекс 3 яйца 50 мл олио 180 г захар 150 мл прясно мляко 1 пак. бакпулвер 1 лимон есенция лимон 150 г заквасена сметана 150 мл сладкарска сметана 2 с.л. пудра захар

Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Добавете млякото, олиото и бакпулвера.

След това настържете кората на лимона и заедно със сока ги добавете към сместа.

Добавете и брашното и разбъркайте до гладка смес.

Загрейте фурната на 170 градуса и печете сладкиша за около 40 минути. Проверете с дървена клечка за готовността му.

Докато изпеченият лимонов кекс изстива, направете крема.

Разбийте заквасената сметана с пудрата захар и добавете към разбитата до пухкавост сладкарска сметана.

След като сладкишът е достатъчно охладен, леко сиропирайте със захарен сироп или компот от кайсии горната част и намажете със свежия крем.

Приберете в хладилник за около 2-3 часа.

публикувано на 1Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти