Златни гофрети с плодове

Необходими продукти

450 г брашно София Мел Класик 5 яйца 250 г масло 250 г захар 600 мл прясно мляко 1 ч. л. бакпулвер (препълнена) сезонни пресни плодове пудра захар за поръсване течен шоколад и/или сладолед по желание

Маслото се разтопява до меко полутечно състояние, след което се добавя захарта и се разбива с миксер на бързи обороти до получаване на хомогенна смес. Добавят се яйцата едно по едно, като непрекъснато се бърка. След това постепенно се добавят пресятото брашно с бакпулвер и млякото, като се редува брашно, мляко и така докато свършат. Получената смес се разбива около 30 минути до достигане на перфектното тесто.
Гофретите се пекат между 3-4 минути.
Гарнират се по желание с пресни плодове, сладолед или течен шоколад и се поръсват с пудра захар.

публикувано на 4Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти