Лодки със сирене

Необходими продукти

500 г брашно София Мел Ола 200 мл топла вода 7 г суха мая 20 мл олио 1 ч.л. сол 1 с. л. захар 150 г сирене 2 яйца риган кашкавал или моцарела

Олиото, захарта, солта и маята се смесват с водата и се изчаква да шупне. След 20 минути брашното се смесва с течните съставки и се омесва средно меко тесто. Завива се с фолио и се оставя за около час на стайна температура. От тестото се оформят топки, които се разточват на правоъгълни дебели кори 20 на 15 см. Двата къси края се защипват и се прави форма на лодка.
Яйцата и натрошеното сирене се смесват. Тестените лодки се намазват с мазнина и в средата се слага от яйчената смес. Отгоре се поръсват леко с риган и се слагат в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Малко преди да са готови се поръсват с кашкавала и се връщат във фурната.

публикувано на 6Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти