Киш с козе сирене и чери домати

Необходими продукти

300 г брашно София Мел Класик 2 жълтъка 170 г меко масло 1 ч. л. сол 20 г настърган пармезан 7-8 с. л. леденостудена вода За плънката: 4 средни яйца 200 мл сметана за готвене 100 г козе сирене 7-8 броя чери домати 150 г моцарела 6-7 маслини сол, черен пипер, босилек, риган

Брашното, солта, пармезана и мекото масло се стриват, докато се получат трохи. Добавят се яйцата и водата. Водата се добавя лъжица по лъжица, за да се получи тесто. После се прибира в хладилник за 30 минути.
Изкарва се тестото от хладилника и се разточва кора малко по-голяма от съда, в който ще се пече киша. Покриваме тавата и стените изцяло, като изрязваме излишното. Правим дупки по кората с вилица и отново прибираме в хладилника.
Приготвя се плънката като яйцата и сметаната се смесват, добавят се и подправките. Сместа се изсипва върху тестото, натрошава се козето сирене и се подреждат разполовените домати и маслини. Накрая се покрива с нарязаната на тънко моцарела и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

публикувано на 0Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти