Пай с тиква и карамелен меренг
Сладкиши

Необходими продукти:

За основата:
300 г брашно София Мел Класик
60 г кафява захар
150 г студено масло
1 яйце
1 ч.л. канела
щипка сол

За крема:
450 г пюре от печена тиква
½ ч.л. сух джинджифил
1 ванилия
2 яйца
100 г захар
200 мл сметана 35 %
1 с.л. тъмен ром по желание

За меренга:
2-3 белтъка
150 г захар
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Направете основата като комбинирате в блендер брашно, сол, кафява захар, канела и студено масло. Добавете яйцето.

Полученето тесто сложете в правоъгълна плитка тава или форма за пай и оформете основата. Приберете в хладилник да стегне.

Пригответе крема като смесите всички съставки.

Изсипете върху основата и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути.

Охладете.

Разбийте белтъците с щипка сол и добавете захарта на два пъти. Разбийте добре докато се получи пухкав сняг, който не пада от купата.

Сложете белтъците в пощ.
Нарежете пая на подходящи парчета и върху всяко декорирайте с меренг, карамелизирайте с горелка белтъчната шапка и поднесете.




ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.11.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.