Соленки-Цветя със сусам
Дребни соленки
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел Класик, за меко, еднородно и добре моделиращо се тесто
2 яйца
110 г слънчогледово олио
150 г меко масло със стайна температура
2 с.л. винен оцет
1 ч.л. захар
1 и ½ ч.л. сол
1 ч.л. меласа
¼ ч.л. млян кориандър
1 пакет бакпулвер
1 жълтък разбит с една чаена лъжичка сметана за намазване
черен и бял сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Прибавете всички продукти в голяма купа без брашното и бакпулвера. Разбъркайте много добре.
След това, прибавете част от брашното и бакпулвера и месете с ръка внимателно, за да получите гладко и еднородно тесто. Добавяйте брашното постепенно, докато тестото стане меко, нелепнещо и еластично, лесно за оформяне.
Покрийте две тави с хартия за печене.
Пуснете фурната да загрява на 180⁰С.
Директно върху приготвените тави, оформете топчета под формата на цвете. Оставяйте малко разтояние между соленките.
Намажете повърхността на тестото с разбития жълтък и поръсете със сусам.
Поставете тавите със соленките във фурната и ги печете, докато повърхността им стане златисто-кафява, около 15 минути.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване