Соленки-Цветя със сусам
Дребни соленки

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел Класик, за меко, еднородно и добре моделиращо се тесто
2 яйца
110 г слънчогледово олио
150 г меко масло със стайна температура
2 с.л. винен оцет
1 ч.л. захар
1 и ½ ч.л. сол
1 ч.л. меласа
¼ ч.л. млян кориандър
1 пакет бакпулвер
1 жълтък разбит с една чаена лъжичка сметана за намазване
черен и бял сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Прибавете всички продукти в голяма купа без брашното и бакпулвера. Разбъркайте много добре.
След това, прибавете част от брашното и бакпулвера и месете с ръка внимателно, за да получите гладко и еднородно тесто. Добавяйте брашното постепенно, докато тестото стане меко, нелепнещо и еластично, лесно за оформяне.
Покрийте две тави с хартия за печене.
Пуснете фурната да загрява на 180⁰С.
Директно върху приготвените тави, оформете топчета под формата на цвете. Оставяйте малко разтояние между соленките.
Намажете повърхността на тестото с разбития жълтък и поръсете със сусам.
Поставете тавите със соленките във фурната и ги печете, докато повърхността им стане златисто-кафява, около 15 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.04.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.